Снимки на чакмулите (Chac Mools) от Мексико

Снимки на чакмулите (Chac Mools) от Мексико

















 


Думата "чакмул" се отнася до едни монументални човешки фигури, направени от базалт, които са открити край пирамидите в Тула и Юкатан в Мексико. Изобразяват човешки същества, седнали облегнати назад, които държат нещо като плосък съд над областта на пъпа.

Учените са класифицирали тези фигури като кадилници на благовония; магьосниците от линията на дон Хуан ги смятат за представители на специален клас жестоки воини пазители. За дон Хуан и други ясновидци като него чакмулите не са за кадене на благовония, а по-скоро пазители на пирамидите като места на силата..






















За чакмулите

В течение на вековете и на живота на тези ясновидци чакмулите са били и продължават да бъдат жестоки воини, посветили се да пазят другите хора на знанието; те пазят техния начин на живот, местата, където живеят, местата, където се отдават на сънуване. Чакмулите са пазители на идеите, виденията и възможностите на поверените им магьосници.

Сред хората от древно Мексико, мъжете или жените, които направляват действията на едно поколение в дадена приемствена линия от магьосници, са известни като нагуали. Нагуалът е човек, надарен с много специална енергия, която му дава качеството на естествен водач, ръководител.

Дон Хуан Матус беше водач на своето поколение, а аз съм нагуалът на новото. В моето поколение има трима чакмули - Кайли Лъндал, Рената Мюрез и Найи Мюрез, - на тези три жени са поверени грижите за четиримата ученици на дон Хуан.
Карлос Кастанеда



Кайли Лундал



















 Рената Мюрез




















Найи Мюрез
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар