Автографи, книги на Карлос Кастанеда, Флоринда Донер и Тайша Абелар

Автографи, книги на Карлос Кастанеда, Флоринда Донер и Тайша Абелар

















































































Книгите на Кастанеда

Всяка от книгите на Карлос Кастанеда е едно прекрасно и примамливо озарение в недрата на най-дълбоките ни тайни, което подобно на внезапно лумване на светлина, подобно на светкавица над пустинята нощем ни разкрива един чужд и далечен, но същевременно безкрайно близък нам свят - светът от нашите сънища.

Дванайсетте книги на Карлос Кастанеда променят мисленето на милиони хора по света. Първата от тях - "Учението на дон Хуан", е замислена със съвсем тривиална, лична цел. В основата си тя е научен труд по антропология на един латиноамериканец, опитващ се да пробие в академичните среди на калифорнийския университет UCLA. През 1960г. на една автогара в Аризона студентът Карлос се запознава със загадъчен стар индианец яки, за когото се носят слухове, че е шаман.

Кастанеда се опитва да събере данни от първа ръка за шаманската употреба на халюсиногенни растения. Индианецът, от тук нататък познат на читателите под името дон Хуан Матус, се оказва неочаквано заинтересуван да стане информатор на антрополога. Той сключва особена сделка с ентусиаста - сведения срещу следване на специфични препоръки. Така започва неволното ученичество на Карлос Кастанеда, който, по думите на шамана, е избран от трансперсоналните сили да продължи магьосническа линия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар