Тони Лама (Marco Antonio Karam) и снимката на Летача

Тони Лама (Marco Antonio Karam) и снимката на Летача

... Историята, която ни казаха на семинарите беше за приятел на Карол, който направил снимка на масово събиране на будисти и християни при една от пирамидите в Мексико. Когато проявили филма той забелязал нещо необикновено. Показал снимката на Карол и тя моментално осъзнала, че това е летач. Това определила това като поличба (знак) да започнем да говорим за тях...

Тони Лама (Marco Antonio Karam)

















 ... "Тони, последовател на тибетския будизъм, който направи снимката на летача при пирамидите, ще бъде с нас следващата неделя. Той е от хората любимци. Има тези големи очи, които шарят наоколо. Той е и добър преводач, също." Някой попита как Тони е направил снимката. Там са били 90'000 мексикански католически будисти начело с Далай Лама. Тони е "също духовен". Викат му "Тони Лама". Той е организатор на събитието и също така автор на множеството фотографии, които е направил една след друга, като изстрели. На една от тях е тази резка, която той увеличил. После я занесъл на Карол Тигс. След като го показала на Кастанеда те приели това за поличба, че е дошло време да се говори за летачите. Дон Хуан го е предупредил никога да не говори за тях или "те със сигурност ще те изгорят"...

Снимката на Летача


... Екрана най-накрая е готов и Кайли показва отново снимката на летача. Първо те изчакаха, докато някой коментираше. Нией най-накрая взе думата и започна да обяснява какво е това на екрана, после Кастанеда се присъедини. Той каза, че чародейците виждат летачите когато започнат да виждат енергията, така както тя се движи. Снимката може да е просто резултат на прашно петно върху лещите на фотоапарата, но е много интересно, че е на вид точно така, както чародейците виждат летачите.

Между Тула и Мексико сити има планина. Чародейците са наблюдавали как летачите правят три скока от планината до пирамидите и до църквата. После те правели три скока за да се върнат при планината, и четвърти в безкрайността. Има такъв пас [паси - пас] наречен "Три скока в Безкрайността". Кастанеда бързо демонстрира как това се извършва като се изтласква дъха пред тялото с една ръка движеща се нагоре пред тялото три пъти. Четвъртото движение (или имитирания скок) на ръката пред тялото го отвежда в безкрайността.

Кастанеда каза, че на следващата фланелка ще пише "Нека осъзнаването ти расте с Тенсегрити". Той реши, че това е добро и той заслужава изнънредно възнаграждение. Карлос каза "Давам ви думата си, когато видя осъзнаването ви да се издигне над нивото на пръстите на краката ще извикам". [Той се майтапеше, как би бил толкова развълнуван, когато види осъзнаването ни да пораства, че ще бъде откаран от санитари докато той несвързано повтаря "Те се издигат от техните пръсти"]

Дон Хуан казва, че летачите идвад през "морето на осъзнаването". [Карлос изимитира себе си питайки дон Хуан с хленчещ глас "Какво е море на осъзнаването". "Как мога да повярвам в това море?"] Кастанеда каза, че би дал всичко да бъде като дон Хуан. "Аз бих бил един малък дон Хуан", каза той, "ако това беше възможно."

В отговор на въпрос Кастанеда каза, че летачите не знаят какво мислим ние, също както ние нямаме представа какво мислят кокошките. И ако една неподчиняваща се кокошка избяга", Кастанеда каза, "Аз няма да се занимавам да я преследвам. Имам си предостатъчно."

Човек попита, дали летачите имат настроеният или лице. Кастанеда каза, "Не, те са много абстрактни". Той посочи към изпъкналия стомах на летача на екрана и се пошегува, че е "натъпкал търбуха". После се пошегува, че мястото където сочеше, долната част на предполагаемия стомах може да е сърцето.

Някой попита дали летачите обичат емоции. "Да, те обожават проблемите, особенно големи лични проблеми". Той ни даде пример за някой, който се измъчва дали другите му обръщат внимание. Единствената противоотрова против нашата атрактивност за Летачите е дисциплината.

Друг човек попита дали виждането на летачи или енергия е просто друг начин на категоризация на възприятията, които други, в други дисциплини, виждат като аура или НЛО. Кастанеда отговори, че тези други категории са "тълкувания" - "Има само един начин на виждане, така както има и един начин на ходене - с двата ни крака."

Той обясни, че чародейците виждат с целите си тела. Виждането на енергията, така, както тя протича във вселената, е специфична способност на човешкото тяло. Ние всички можем да виждаме потокът от енергия, без интерпретация, но самоблокираме това възприятие. Като пример за това какво възприемаме, той посочи феноменологията, а разнищването нарече "неистова класификация".

"Как създаваме в съзнанието си стая? Оттам ние създаваме сграда, после град, после страна, после вселена." Аутистът [човек страдащ от аутуизъм] не прави това. Те "засядат" на пукнатинка на пода - нищо не може да ги спре от потапянето в детайлите. Те не създават тълкуванията, които ние правим...

Откъси от лекциите на Карлос Кастанеда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар