Снимка на сандъка за рекапитулация (приблизителна)

Снимка на сандъка за рекапитулация (приблизителна)


























































За сандъка и рекапитулацията

Въпрос към Тайша Абелар: Може ли да обясните малко по-определено за „рекапитулацията”.

Тайша Абелар: Рекапитулацията е много древна техника предадена ни от старите магьосници от линията на дон Хуан, но тя е била забравена по някаква причина от тях, защото те са се интересували повече от силата, от властта над хората. За тях идеята за загубване на собствената значимост била най-последното нещо. Новите матьосници обаче съживили тази техника, а ние сега я разглеждаме като най-фундаментална техника в магьосничеството от всички други техники, които сме научили за преместване на Събирателната точка.

Не е необходимо да бъдете „чираци магьосници”, или нещо такова. Всеки може да я изпълнява. Това е техника за раличаване на идеята са себе си във всичките си спомени и асоциации с хора, които сте срещали в живота си. Стратегията тук е да върнете обратно тази енергия, така че да ви е на разположение, за да я ползвате сега, в настоящето. Защо да я оставате да се носи около вас в някакво мистично минало, което ви държи фиксирано в позиция, където сте сега?

Това, което трябва да направите е да намерите тихо и усамотено място, някакво затворено простраство за предпочитане – магьосниците обичали да си правят собствени кутии за рекапитулация където да погребат себе си, или да отидат в пещера – място което затваря енергийното тяло така че да упражнява някакво налягане върху сияйността. Но преди да влезете си правите списък на всеки, когото някога сте срещнали в живота си – семейство, приятели, и т.н.

Това изисква усилие, известно припомняне, което само по себе си разхлабва Събирателната точка. После се връщате назад във времето. Всъщност вие правите два списъка. Започвате със своя сексуален опит, защото магьосниците казват, че основната енергия, която сте изгубили е там и ако си я върнете обратно, тогава тя ще ви даде тласък да го направите с другите хора.

Сега с двата списъка вие сядате в своята кутия за рекапитулация и започвате да дишате. Този трети елемент, дишането, е много важен защото дишането размотава енергията. Взаимодействието ни с другите става чрез нашето енергийно тяло, а дишането движи светещите влакна. Започвате като поставите ръка на дясното си рамо после трябва да визуализирате напълно сцените със хора и места в ума си, после обръщате брада върху дясното рамо и вдишвате, като завъртате глава до лявото рамо.

После издишвате като завъртате глава обратно към дясното рамо и тогава връщате главата в центъра. Прилича на помитане на сцената. Вие помитате цялата сцена, хора, места, каквото и да е и връщате обратно всичко, което е останало там докато вдишвате, а при издишването връщате обратно всяка чужда енергия останала у вас.

Така отделяте себе си от този спомен и така постъпвате с всичко. Когато направите това за целия си живот, вие сте се откъснали достатъчно много от своето припомнено минало. Това не е самоанализ, но вие няма как да видите начина по който сте действали и държали и какво е било очакването идващо от оформения шаблон. А с дишането вие прекъсвате този шаблон. Онова, което вие всъщност искате да постигнете е да се превърнете в безформени, безшаблонни, което е начина по който постъпват магьосниците.

Те са напълно флуидни. Което пък ни връща обратно към сталкинга. Сталкер е оня, който прави себе си ненатрапчив. Той няма шаблони, няма нещо което да поддържа, нещо което да прави, няма мечти, няма желания. Всичко това се елиминира чрез рекапитулацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар